L’ICS promou la seguretat i la higiene de mans entre els professionals sanitaris

Higiene mansAmb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans (que se celebra el 5 de maig), l’Institut Català de la Salut (ICS) ha impulsat una campanya per conscienciar i implicar el personal sanitari en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant una mesura tan senzilla i eficaç com és  la higiene de mans.

Des de l’any 2009, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) impulsa el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Aquest any, però, en caure en dissabte, se n’ha traslladat la celebració al divendres 4 de maig.

Enguany, per donar més difusió a la Jornada, l’ICS ha volgut destacar aquelles pràctiques més recomanades per tal de tenir unes mans ben netes i ben cuidades.  Rentar-se les mans amb aigua freda i evitar l’ús de joies són alguns dels consells que es donen als professionals per tal d’assegurar una tasca higiènica i segura.

Com a novetat, s’ha elaborat material gràfic i audiovisual amb consells pràctics que els professionals sanitaris han de tenir en compte a l’hora de dur a terme la seva feina.

L’ICS també demana als seus centres que duguin a terme la pràctica de la higiene de les mans d’una manera més visible i generalitzada entre el personal sanitari durant tot el divendres 4 de maig. A partir del vídeo que es difondrà a les xarxes, es convida els professionals a reproduir, ja sigui a través d’imatges o de vídeos, alguns dels consells que es difonen.

L’Institut Català de la Salut també proposa que es mostri en els mitjans socials el suport a la campanya de l’OMS 2018 “Salveu vides: renteu-vos les mans”, amb l’etiqueta #handhygiene i amb les mencions als perfils socials de @WHO i @salutcat.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en higiene mans i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.