De l’1 al 7 d’agost. Setmana Mundial de la Lactància Materna

sm-lactancia-materna540x540.jpg_8257297La Setmana Mundial de la Lactància Materna, que se celebra de l’1 al 7 d’agost, és una iniciativa promoguda per la World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) amb l’objectiu de protegir, promoure i donar suport a l’alletament matern, que porporciona molts beneficis tant per a la mare com per al nadó.

Amb aquesta celebració es commemora l’aprovació, l’1 d’agost de 1990, de la Declaració d’Innocenti, formulada per alts càrrecs de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i d’Unicef per impulsar i defensar la lactància materna.

La campanya d’enguany, amb el lema “Empoderem-nos. Fem possible la lactància!”, se centra en la protecció social dels pares i mares com a eina per facilitar l’alletament. Unes normes socials equitatives pel que fa al gènere poden ajudar a garantir el dret de totes les dones a alletar el seus fills i filles, com ara llocs de treball que donin suport a la maternitat i la paternitat, o l’equilibri entre la feina remunerada i no remunerada. S’entén, així, la lactància materna com un treball en equip, ja que el recolzament de la parella, la família i l’entorn, afavoreix que les dones pugin donar el pit.

La lactància natural és la millor manera de proporcionar al nounat tots els nutrients que necessita. L’OMS la recomana com a alimentació exclusiva durant els 6 primers mesos de vida i, a partir d’aquesta edat i fins als dos anys, com a mínim, complementada amb altres aliments.

Per a més informació: Canal Salut | gencat.cat

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Canal salut, Generalitat de Catalunya i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.